Yenilikçi tedavi: İspanya'daki bir hastane yaraları yapay deriyle tedavi ediyor

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Sevilla'daki Virgen del Rocio Hastanesi, ciddi yanık vakalarında yaraların hızlı ve etkili iyileşmesi için yapay insan derisini kullanan İspanya'daki ilk hastane oldu.

REKLAM

İspanya'nın güneyindeki Algeciras'ta yaşayan Fran Fernandez'in hayatı, cildinin yüzde 75'inin yanmasıyla tamamen değişti.

Patlamanın neden olduğu kazanın ardından hastaneye vardığında kendisine maksimum 48 saatlik yaşam süresi verildi. Ancak bugün hem kendi derisinden hem de yapay deriden yapılan bir düzineden fazla ameliyat ve nakil sayesinde iyileşti.

İspanya Ulusal İlaç Ajansı, haziran ayında Sevilla'daki Virgen del Rocio hastanesinde gerçekleştirilen tedavi için yapay insan derisinin veya kültürlenmiş derinin kullanılmasını onayladı. Hastane, “doku mühendisliği yoluyla elde edilen insan derisi” olarak adlandırılan bu ileri tedaviyi, yanık bölümünde İspanya'da uygulayan ilk tesis oldu.

Yenilikçi bir tedavi

Hastanede deri grefti uygulamasında görev alan cerrahlardan biri olan David Rodriguez, naklin tedavi sürecini hızlandıracağına ve derinin bulunmadığı bölgelerde enfeksiyon riskini en aza indireceğine inanıyor.

Ayrıca tedavinin başka faydaları da vardır.

Yapay cilt, her hastanın özel ihtiyaçlarına uyum sağlayarak uyumluluğu ve entegrasyonu artırır. Bu ilerleme aynı zamanda ek nakil ihtiyacını da azaltıyor ve iyileşme sürelerini kısaltarak hastaların yaşam kalitesini artırıyor.

Yapay deri, Granada Üniversitesi Doku Mühendisliği Ekibinden Profesör Antonio Campos'un yıllar süren araştırmaları sonucunda Virgen de las Nieves Üniversite Hastanesi'nin Hücresel Üretim ve Doku Mühendisliği Birimi'nde üretildi.

Hastane bugüne kadar Virgen del Rocio Hastanesi'nden gönderilen örneklerden 12 metrekareden fazla yapay insan derisi üretti ve bunu tedavi edilen 18 hastanın yanık ünitesine başarıyla nakletti.

Bu tedavi için en uygun hastalar, aktif enfeksiyonu olmayan, erişkinlerde vücut yüzeyinin %60-90'ı, pediatrik vakalarda ise %30'un üzerinde yanığı olan hastalardır.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Popüler Firmalar
Güncel Haberler
Firmanızın link ve tanıtımını ekletmek için Skype adresimizden bizimle iletişime geçebilirsiniz.